Bedrijf in China biedt personeel bonus voor gewichtsverlies

© Unplash

South China Morning Post

| Hongkong | Maud Wiersma | 07 juni 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Honderdtal doden bij aanval op dorp in Soedan

» VS: OpenAI, Microsoft en Nvidia in het vizier van ministerie van Justitie

De werknemers zijn in totaal al 800 kg afgevallen

Een Chinees technologiebedrijf heeft op de sociale media in China lovende kritieken gekregen omdat het bijna een miljoen yuan (140.000 dollar) heeft gestoken in een fonds om zijn werknemers aan te moedigen om af te vallen. Dat schrijft South China Morning Post.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het bedrijf Insta360, dat is gevestigd in Shenzhen in de zuidelijke provincie Guangdong, lanceerde begin vorig jaar een afslankinitiatief. Sindsdien hebben honderdvijftig werknemers deelgenomen aan het programma en zijn ze in totaal 800 kilogram afgevallen.

Het initiatief lijkt op een bootcamp voor gewichtsverlies. Het bedrijf organiseert iedere drie maanden een programma en rekruteert elke keer dertig werknemers. Deelnemers worden iedere week gewogen en krijgen een beloning van 400 yuan (€ 50) per persoon voor elke 0,5 kilogram die de groep gemiddeld is afgevallen. Als een lid van de groep aankomt, krijgt niemand een bonus en worden ze elk beboet met 500 yuan.

Er zijn tot nu toe vijf bootcamps gehouden. Omdat zo veel personeel zich aanmeldde voor het programma, gaf het bedrijf voorrang aan mensen met obesitas.

Recent verschenen