Biden zet zich in voor veiligheid Israël tijdens rondreis in Midden-Oosten

360 Magazine

| Amsterdam | 14 juli 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Amazon demonstreert ‘Alexa’ die de stem van een overledene kan nabootsen

» Peru: onderzoek naar vrouwen gemarteld voor hekserij

Vrijdag bezoekt Joe Biden Palestina

Op de luchthaven van Tel Aviv, waar de Amerikaanse president Joe Biden woensdag begon aan zijn reis door het Midden-Oosten, sprak hij de ‘onverbrekelijke steun’ uit van de Verenigde Staten aan bondgenoot Israël. De band tussen de VS en Israël is sterker dan ooit, schrijft The New York Times.

De correspondent van Al Jazeera merkt van haar kant op dat Bidens toespraak weinig ging over het Israëlisch-Palestijnse conflict en ‘duidelijk gericht was op een Israëlisch en Amerikaans publiek’. Biden noemde wel de ‘tweestatenoplossing’ als uiteindelijke oplossing, maar noemde de naam Palestina niet.

The Guardian bevestigt dat zijn bezoek aan Palestina vrijdag, waar Biden de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, zal ontmoeten, niet bedoeld is om aan de tweestatenoplossing te werken maar om de banden tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit te verstevigen in de Arabische regio.

‘We zien overeenkomsten met het tijdperk van Trump’

De prioriteit die Joe Biden geeft aan de integratie van Israël in de Arabische wereld, gaat ten koste van de oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict. Hiermee treedt de president ‘in de voetsporen van zijn voorganger’, aldus CNN. We zien ‘overeenkomsten met het tijdperk van Trump’, meldt de Amerikaanse nieuwszender, ‘waarin de voorganger van de huidige president de betrekkingen trachtte te normaliseren tussen Israël in de verschillende Arabische landen.’

Kortom, schrijft Haaretz, de reis van de Amerikaanse president belooft ‘saai’ te worden, maar dat is ‘precies wat Israel nodig heeft’.

Lees ook:

Recent verschenen