Canada keurt een vaccin op plantaardige basis goed

© Ryan Remiorz / Alamy

360 Magazine

| Amsterdam | 25 februari 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Gebroeders Klytsjko, oud-bokskampioenen, nemen de wapens op voor Oekraïne

» Zijn Elon Musk en zijn broer schuldig aan handel met voorkennis?

Covifenz gebruikt geen mRNA

Terwijl een ‘vrijheidskonvooi’ tegen verplichte vaccinatie blijft protesteren, hebben de Canadese autoriteiten volgens CBC toestemming gegeven voor het op de markt brengen van een zesde vaccin tegen corona. Het vaccin is geproduceerd door een in Quebec gevestigd laboratorium, Medicago, en gaat gebruikt worden voor achttien- tot vierenzestigjarigen. Medicago zegt dat dit het eerste coronavaccin is op basis van eiwitten van een plantensoort, Nicotiana benthamiana.

In december bleek uit tests dat Covifenz, zoals het Canadese vaccin heet, voor ten minste 71 procent effectief is, waarbij twee doses nodig zijn. De doeltreffendheid ervan tegen de omikronvariant is nog niet gemeten. De Canadese regering heeft al in oktober 20 miljoen doses besteld.

‘Zal dit een grote impact hebben op het verloop van de pandemie hier in Canada? Waarschijnlijk niet. Maar er zijn mensen die misschien de voorkeur geven aan een vaccin zonder mRNA,’ vertelde Isaac Bogoch, een specialist op het gebied van infectieziekten, aan CBC.

Lees ook:

Recent verschenen