Zijn Elon Musk en zijn broer schuldig aan handel met voorkennis?

© Graham Klingler / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 25 februari 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Gebroeders Klytsjko, oud-bokskampioenen, nemen de wapens op voor Oekraïne

» Canada keurt een vaccin op plantaardige basis goed

Speelden Elon en Kimbal Musk onder één hoedje?

Volgens The Wall Street Journal heeft de SEC, de Amerikaanse toezichthouder op de aandelenmarkt, een onderzoek geopend naar Elon Musk en zijn broer Kimbal. De commissie wil meer te weten komen over de omstandigheden rond de verkoop door Kimbal van 88.500 Tesla-aandelen (voor 108 miljoen dollar), een dag voordat Elon publiekelijk op Twitter vroeg of hij 10 procent van zijn belang in de fabrikant van elektrische voertuigen moest opgeven. De aandelenkoers daalde sterk in de nasleep van de Twitter-poll.

Toezichthouders willen nu onderzoeken of Musk zijn broer heeft verteld over zijn aanstaande tweet of over de timing van zijn verkoop voordat Kimbal Musk op 5 november handelde, of dat Kimbal Musk anderszins op de hoogte raakte van de poll en vervolgens handelde. Kimbal Musk zit in de raad van bestuur van Tesla, schrijft WSJ.

De beurstransactie van Kimbal Musk zou een overtreding kunnen zijn van regels die werknemers en bestuursleden in het algemeen verbieden om te handelen op basis van niet-openbare bedrijfsinformatie. Werknemers en bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen mogen over het algemeen geen aandelen kopen of verkopen wanneer zij op de hoogte zijn van dergelijke bedrijfsinformatie.

Lees ook:

Recent verschenen