Chaos bij CNN: CEO Chris Licht moet al na een jaar vertrekken

© Flickr / Wikimedia Commons

360 Magazine

| Amsterdam | 08 juni 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Donald Trump doelwit in juridisch onderzoek naar geheime documenten

» Verenigd Koninkrijk gaat wereldwijde top over AI organiseren

Live-uitzending met Donald Trump liep uit op debacle

CNN-baas Chris Licht verlaat zijn functie na iets meer dan een jaar aan het hoofd van de nieuwszender, meldt Variety. De eenenvijftigjarige Licht had de steun van zijn teams verloren na het doorvoeren van een reeks redactionele veranderingen die als chaotisch werden beschouwd. In het bijzonder werd hij zwaar bekritiseerd voor het aanbieden van een openbare live-uitzending aan voormalig president Donald Trump in mei.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Licht was vorige week het onderwerp van een beschadigend profiel in The Atlantic waarin hij werd afgeschilderd als afstandelijk tegenover het personeel, iemand met een dunne huid ten opzichte van berichtgeving in de pers en geïrriteerd door vergelijkingen met zijn voorganger Jeff Zucker.

‘Licht stond aan het hoofd van een chaotisch tijdperk bij CNN, een tijdperk waarin anchors werden doorgeschoven in een poging om een nieuwe missie van het moederbedrijf te volgen: het afzwakken van de militante toon die het netwerk aansloeg in de verslaggeving over de Trump-administratie onder Zucker’, schrijft Variety.

‘Het resultaat? De kijkcijfers zijn gekelderd en de prognoses voor de zakelijke prestaties van CNN in 2023 zijn niet goed. (…) De advertentie-inkomsten van CNN zullen in 2023 naar schatting met ongeveer 5 procent dalen tot 562,6 miljoen dollar, voornamelijk als gevolg van dalende kijkcijfers. En een aanzienlijk aantal getalenteerde CNN-presentatoren en -producenten is overgestapt naar rivalen als MSNBC, CBS News en ABC News’, concludeert het Amerikaanse tijdschrift.

Lees ook:

Recent verschenen