Donald Trump doelwit in juridisch onderzoek naar geheime documenten

© Chandan Khanna / AFP

CNN

| Atlanta | Joep Harmsen | 08 juni 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Chaos bij CNN: CEO Chris Licht moet al na een jaar vertrekken

» Verenigd Koninkrijk gaat wereldwijde top over AI organiseren

Trump bewaarde meer dan 100 geheime documenten in zijn huis

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft het juridische team van Donald Trump onlangs geïnformeerd dat hij een doelwit is in een federaal onderzoek naar een mogelijke verkeerde omgang met geheime documenten, zo vertelden bronnen die bekend zijn met de zaak aan CNN. Dit is ‘een teken dat aanklagers mogelijk dichter bij een aanklacht tegen de voormalige president komen’, aldus de Amerikaanse zender.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Na zijn vertrek als president had de miljardair in strijd met de federale wet hele dozen met documenten bewaard, waarvan sommige waren geclassificeerd als vertrouwelijk. Afgelopen augustus namen FBI-agenten meer dan honderd geheime documenten in beslag in Trumps resort Mar-a-Lago, nadat ze een huiszoekingsbevel hadden gekregen.

Aanklagers hebben de afgelopen maanden tientallen getuigen ondervraagd, waaronder hooggeplaatste medewerkers van Trump en medewerkers van zijn resort in Florida. Het feit dat de oud-president een direct doelwit is van het onderzoek kan de weg vrijmaken voor een mogelijke aanklacht.

Lees ook:

Recent verschenen