Chinese staatspers: Partijleden zijn verplicht drie kinderen te krijgen

© Rui Xu / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 10 december 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Turkije pakt oppositielid op wegens spionage voor Italië en Spanje

» Gewapende drones geven doorslag in Ethiopische burgeroorlog

Artikel gaat viral en verdwijnt dan

In een hoofdredactioneel commentaar op een door de Chinese staat gecontroleerde nieuwswebsite wordt gesuggereerd dat leden van de communistische partij verplicht zijn drie kinderen te krijgen voor het welzijn van het land, dat kampt met dalende geboortecijfers, schrijft The Guardian.

Het artikel, dat vorige maand voor het eerst werd gepubliceerd, ging deze week viral en leidde tot scherpe reacties van Chinese internetgebruikers, met miljoenen shares, views en commentaren tot gevolg. Terwijl de golf van reacties toenam, verdween het oorspronkelijke artikel van de website.

Het stuk, gepubliceerd door een staatsmediakanaal genaamd China Reports Network, zei dat elk lid van de regerende partij – waarvan er ongeveer 95 miljoen zijn – ‘verantwoordelijk is voor de bevolkingsgroei van het land en moet handelen naar de driekindpolitiek’.

‘Geen enkel partijlid mag een excuus, objectief of persoonlijk, gebruiken om niet te trouwen of geen kinderen te krijgen, noch mag hij of zij een excuus gebruiken om slechts één of twee kinderen te krijgen’, aldus het artikel.

Lees ook:

Recent verschenen