Gewapende drones geven doorslag in Ethiopische burgeroorlog

© Muhammed Enes Yildirim / Anadolu Agency

360 Magazine

| Amsterdam | 10 december 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Turkije pakt oppositielid op wegens spionage voor Italië en Spanje

» Chinese staatspers: Partijleden zijn verplicht drie kinderen te krijgen

Gewapende drones uit Turkije en Iran geven het regeringsleger de overhand

De al dertien maanden aanhoudende burgeroorlog in Ethiopië heeft opnieuw een dramatische wending genomen nu het tegenoffensief van de federale regering aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt tegen strijders uit de noordelijke Tigray-regio, waardoor de spectaculaire winst van de Tigray-strijdkrachten bij hun opmars naar het zuiden ongedaan is gemaakt, schrijft Al Jazeera.

‘Goedkope en efficiënte drones geven steeds vaker de doorslag in moderne conflicten’

De Ethiopische staatsmedia verklaarden deze week dat regeringstroepen de strategische steden Dessie en Kombolcha hadden heroverd, de laatste in een reeks van overwinningen op het slagveld sinds premier Abiy Ahmed vorige maand zei dat hij naar de frontlinie zou trekken en de Ethiopiërs opriep zich bij de strijd aan te sluiten.

Zoals Bellingcat al aantoonde is Ethiopië in het bezit van in Iran geproduceerde drones, daarnaast heeft het drones aangekocht van Turkije en bezit het ook Chinese drones. Dat versterkte wapenarsenaal zou bepalend kunnen zijn geweest in de opmars van het regeringsleger, aldus Al Jazeera. ‘Goedkope en efficiënte drones geven steeds vaker de doorslag in moderne conflicten’, schrijft de Qatarese nieuwssite.

Lees ook:

Recent verschenen