Chinese vastgoedmarkt maakt ongekende inzinking mee

Shio Yang / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 23 november 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Afgezette premier Soedan weer aan de macht na akkoord met leger

» Chili: extreemrechtse kandidaat wint eerste ronde presidentsverkiezingen

De Chinese vastgoedsector kampt met enorme schulden

Volgens recente cijfers zet de inzinking van de Chinese onroerendgoedmarkt onverminderd door. De prijsdaling in oktober van nieuwe huizen met 0,2 procent betekent de grootste maand-op-maanddaling sinds 2015. Ondertussen daalde het aantal gestarte van nieuwbouwprojecten tussen januari en november met 7,7 procent ten opzichte van vorig jaar, schrijft BBC.

De aandelen van ontwikkelaar Fantasia kelderden vorige week met 50 procent

De Chinese vastgoedmarkt, goed voor ongeveer een kwart van de nationale economie, schudt op zijn grondvesten doordat grote vastgoedontwikkelaars worstelen met afbetaling van enorme schulden. Vastgoedgigant Evergrande heeft een schuld van circa 265 miljard euro.

Ook andere Chinese huizenbouwers worstelen met schulden. De aandelen van ontwikkelaar Fantasia kelderden vorige week met 50 procent na de mededeling dat er geen garantie was dat het bedrijf aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen na een gemiste betaling van ruim 181 miljoen euro in oktober. Eerder deze maand werd in Hongkong de handel in aandelen van Kaisa Group stilgelegd omdat aan een betaling niet was voldaan. Daarnaast zijn een nieuwe golf van coronagevallen en een aantal grote stroomstoringen van invloed op de vastgoedmarkt.

Lees ook:

Recent verschenen