Compromis wezenlijk instrument functioneren EU

| ​Martin Ehl | 08 juni 2019

De recente Europese verkiezingen hebben een belangrijk verschil tussen Oost en West aan het licht gebracht, zegt de Bulgaarse politicoloog Ivan Krastev.

Tijdens de Europese verkiezingen hebben het thema milieu in West-Europa en het thema corruptie in Oost-Europa tot een resultaat geleid dat de analisten, die vooral een sterke groei van het populisme en nationalisme vreesden, niet hadden voorzien: de versterking van de liberale, pro-Europese krachten. ‘Het is duidelijk dat waar in het Westen de jongeren zich meer zorgen maken over de toestand van de natuur en daarom op groene partijen hebben gestemd, het er in het Centraal-Europa vooral om ging de corrupte politieke elite te verdrijven, wat het succes van de anti-corruptiepartijen verklaart,’ meent de Bulgaarse politicoloog Ivan Krastev.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid