De chef die de Papoea-keuken op de kaart zette

Kompas

| Fransisca Romana Ninik | 24 juni 2018

Met zijn netwerk Papua Jungle Chef doet Charles Toto de traditionele Papoea-keuken herleven. Zelf is hij uitgegroeid tot een absolute ster.

‘Sorry, zijn agenda zit helemaal vol’, antwoorden de organisatoren van het Ubud Food Festival op Bali als we aangeven Charles Toto te willen interviewen. Deze kok, liefkozend Chato genoemd, is de oprichter van het netwerk Papua Jungle Chef. Na zijn eerste optreden in 2017 groeide hij uit tot de absolute ster van het festival. Hij trok de aandacht met zijn menu ‘helemaal sago’ [sago is zetmeel gemaakt van de stam van de sagopalm]. We ontmoeten hem toevallig als hij na de openingsceremonie met vrienden staat te kletsen. Hij vindt het prima even met ons te praten.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid