De ontluistering van Amerika

Wat betekent de crisis nou écht voor Amerika? In zijn nieuwste boek The Unwinding: An Inner History of the New America schetst George Packer het indringende portret van een wankelende grootmacht. De ontluistering van Amerika verschijnt deze maand in Nederlandse vertaling. Deze voorpublicatie is exclusief voor de lezers van 360.

De gedwongen verkopen kwamen met duizenden tegelijk. Je had ze in Country Walk en Carriage Pointe, in de binnenstad van Tampa en aan de rand van de stad in Pasco, richting Gulfport en St. Pete in het noordoosten. Ze troffen huizen waar een stapel post van drie maanden achter de voordeur lag en huizen waar kinderen naar Dora the Explorer keken en volwassenen de telefoon niet meer opnamen, motels met een bezettingsgraad van 20 procent en speculatiepanden met obscure namen en zonder bekend adres. Ze kwamen in de vorm van een bezoekje van zo’n steile deurwaarder, de engel des doods.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid