Doden door schietpartij Auckland in aanloop naar opening WK

© Abbie Parr / AP

The New Zealand Herald

| Auckland | Boris van der Spek | 20 juli 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Rusland richt zich op Oekraïense graanschuur na verstrijken deal

» Zweedse ambassade in Irak bestormd door woedende menigte

Zeker drie mensen kwamen om het leven, waaronder de schutter

De Nieuw-Zeelandse stad Auckland is donderdag lokale tijd opgeschrikt door een dodelijke schietpartij in het centrum van de stad. The New Zealand Herald meldt dat er twee mensen zijn gedood door de schutter, die later dood is gevonden. Nog eens vijf mensen raakten gewond.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De sfeer in Auckland was eerder op de dag nog uitstekend vanwege de openingswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal die in de stad zou plaatsvinden, enkele uren na de schietpartij. Het WK wordt de komende weken gehouden in zowel Nieuw-Zeeland als Australië. De openingswedstrijd, waarin Nieuw-Zeeland het opnam tegen Noorwegen ging alsnog door, ondanks dat de schietpartij zeer dicht bij het hotel van de Noorse spelersploeg plaatsvond.

Over het motief van de dader is nog veel onbekend, maar volgens Nieuw-Zeelandse autoriteiten wordt een terreurdaad uitgesloten en betreft het hoogstwaarschijnlijk een op zichzelf staand incident. De man zou eerder zijn veroordeeld voor geweldsdelicten en op het moment van de schietpartij een enkelband hebben gedragen.

Lees ook:

Recent verschenen