Dodental stijgt in Acapulco na orkaan Otis

© Dassaev Tellez Adame / Xinhua

BBC

| Londen | Boris van der Spek | 30 oktober 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Menigte dringt luchthaven Dagestan binnen op zoek naar Joodse passagiers

» Dodental in Gazastrook ruim boven de achtduizend

Noodhulp komt maar traag op gang in het gebied

In de Mexicaanse kuststad Acapulco blijft het aantal doden en vermisten als gevolg van een verwoestende orkaan stijgen. Dat schrijft de BBC. Orkaan Otis raasde woensdag door Acapulco en verwoestte huizen, hotels en bedrijven met windsnelheden van 165 km/u. Het elektriciteits- en communicatienetwerk werd platgelegd, waardoor de stad met bijna 900.000 inwoners geen contact meer had met de buitenwereld.

De afgelopen dagen zijn winkels geplunderd, zeker nadat een tekort aan voedsel, water en benzine ontstond. Volgens de laatste cijfers zijn er 48 mensen omgekomen. Eerder was dat nog 39. De schade kan volgens schattingen oplopen tot 15 miljard dollar en president Lopez Obrador zei dat de ministers van Financiën en Economie maandag in Acapulco zouden zijn.

De regering heeft zo’n 17.000 militairen gestuurd om de orde te handhaven en te helpen bij de distributie van tonnen voedsel en voorraden in Acapulco. De orkaan zou 273.844 huizen in Guerrero hebben beschadigd. Een deel van de stad zit nog zonder elektriciteit.

Lees ook:

Recent verschenen