Boris Johnson, de eeuwige paljas

The New Yorker

| New York | Sam Knight | 09 juli 2019

De man die naar verwachting de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk zal worden, steekt de draak met iedereen die aan de touwtjes trekt, behalve met zichzelf. Zien wij dan niet dat hij een uitzondering is, vrijgesteld van de vele verplichtingen waaraan alle anderen moeten voldoen? Journalist en schrijver Sam Knight keek verder dan de blonde lokken van Boris Johnson en schreef een meeslepend portret.

Keuze uit het archief

Boris Johnson staat volop onder vuur vanwege ‘Partygate’, oftewel de feestjes die hij ondanks de lockdown organiseerde. Als we dit verhaal uit juli 2019 lezen, toen hij op het punt stond premier van het VK te worden, klinkt die aanleiding haast als een logisch einde van zijn huidige functie. Hij was altijd een enfant terrible dat de draak stak met macht – maar er ondertussen niet over piekerde die uit handen te geven. Zal hij dat nu toch moeten doen? Een even vermakelijk als verhelderend portret van de eeuwige paljas.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid