Drie zonen en twee kleinkinderen van Hamasleider gedood bij luchtaanval

© AFP

Al Jazeera

| Doha | Boris van der Spek | 11 april 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Chili doet onderzoek naar non die koffer met lichaam vriendin achterliet

» Biden overweegt zaak tegen Assange te laten vallen

De familie van Ismail Haniyeh bevond zich in een kamp in Gaza

Drie zonen en ten minste twee kleinkinderen van Hamasleider Ismail Haniyeh zijn gedood bij een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook. Dat heeft de politieke leider van de militante groep aan Al Jazeera bevestigd, vanuit de Qatarese hoofdstad Doha. Zijn kinderen Hazem, Amir en Mohammed en een aantal van hun kinderen waren op bezoek bij familie voor Eid in vluchtelingenkamp Shati in het noorden van Gaza toen hun auto het doelwit werd van een Israëlische luchtaanval.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Zestig familieleden van Haniyeh zijn volgens de Hamasleider gedood sinds het begin van de oorlog, waaronder veertien die stierven nadat een Israëlische luchtaanval het huis van de familie in de stad Gaza trof in oktober. De Hamasleider zei dat de aanval niks veranderde aan de eisen van de groep voor een permanent staakt-het-vuren in Gaza.

‘Al onze mensen en alle families van Gaza hebben een zware bloedprijs betaald, en ik ben één van hen’, zei Haniyeh. Israël bevestigde dat het de zonen van Haniyeh als doelwit onder vuur had genomen, en beschreef hen als ‘drie Hamas-agenten’ die ‘op weg waren om terroristische activiteiten uit te voeren’.

Recent verschenen