Drijvende stadsboerderij in aanbouw

Quartz

| New York | Lila MacLellan | 20 september 2018

In de Rotterdamse Merwehaven is met de aanbouw van een drijvende stadsboerderij begonnen. Het moet eind dit jaar voltooid zijn en is bedoeld om de afstand die melk moet afleggen te bekorten. De Amerikaanse nieuwssite Quartz is enthousiast.

In de haven van Rotterdam, bij de monding van de Nieuwe Maas, verrijst een melkveehouderij. Die is onderdeel van een groeiende trend van stedelijke landbouw, waarbij gewassen op de daken van stadswoningen en pakhuizen worden verbouwd. Het Rotterdamse pioniersproject gaat nog een stap verder: het drijft op water. De stadsboerderij moet eind dit jaar voltooid zijn en is bedoeld om de afstand die melk moet afleggen te bekorten en steden zelfvoorzienender te maken. Peter Beladon, directeur van het gelijknamige bedrijf, kwam op het idee 
tijdens een reis naar New York in 2012, nadat daar de orkaan Sandy had gewoed. ‘Hij zag dat de vakken leeg waren; er was nog maar eten voor twee dagen. Hij vond dat we het anders moesten aanpakken, en toen kwam hij op het idee: waarom zouden we geen drijvende boerderij bouwen?’ zegt Minke van Wingerden, partner bij Beladon en de vrouw van de directeur.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid