Elon Musk krijgt toch geen salarispakket van 55 miljard dollar van Tesla

© Daniel Oberhaus / Wikimedia

The Verge

| New York | Sterre Kilsdonk | 31 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Spanje: Catalaanse separatisten stemmen tegen omstreden amnestiewet

» Myanmar: drie jaar na de staatsgreep boekt het verzet vooruitgang

De aandeelhouders zouden onvoldoende geïnformeerd zijn

Elon Musk heeft toch geen recht op een salarispakket van 55 miljard dollar van Tesla, zo heeft een rechter in Delaware bepaald. Aandeelhouders hadden een rechtszaak aangespannen om het oorspronkelijke plan te blokkeren, aldus The Verge. Dit betekent dat het bestuur van Tesla gedwongen is met een nieuw voorstel te komen. 

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

In 2018 stemden de aandeelhouders van Tesla in met het pakket, dat Musk zou helpen om specifieke mijlpalen te bereiken, waaronder een marktwaarde van 650 miljard dollar. De rechtszaak draaide voornamelijk om de vraag of Musk de aandeelhouders had misleid bij het presenteren van het plan.

De rechter oordeelde dat de verweerders niet konden aantonen dat de aandeelhouders volledig geïnformeerd waren. ‘De verweerders hebben bewezen dat Musk uniek gemotiveerd was door ambitieuze doelstellingen, maar deze feiten rechtvaardigen niet het grootste compensatieplan in de geschiedenis van een beursgenoteerd bedrijf,’ aldus de rechter. De uitspraak vormt een bedreiging voor Musks fortuin indien deze standhoudt in hoger beroep, merkt Bloomberg op. Zonder dit salarispakket is Musk nog maar de op twee na rijkste persoon ter wereld.

Recent verschenen