Fier overeind wachten op de volgende regen

Infobae

| Buenos Aires | 06 januari 2020

De Peruaanse auteur Jaime Bayly keert na jaren terug naar een wijk in Buenos Aires waar de bomen hem troostten tijdens een donkere periode in zijn leven. Een schrijver, realiseerde hij zich, is als een boom; hij moet leren om stil te blijven zitten en alles te observeren.

Een zonovergoten zaterdag in Buenos Aires. In de lucht bleef het vermoeden of de overtuiging hangen dat de toekomst een hoop ellende zou brengen. Sommige mensen vroegen me of de nederlaag in oktober [die van president Mauricio Macri tijdens de presidentsverkiezingen] onvermijdelijk was en ik trok een uitgestreken gezicht. Omdat de toekomst fictie is, omdat we schipbreukelingen zijn die de woelige zee op het droge heeft geworpen, of wellicht omdat ik niet wist of ik ooit terug zou keren naar Buenos Aires, besloot ik af te reizen naar mijn verleden.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid