Filmploeg vindt onderdelen spaceshuttle Challenger

© Kennedy Space Center

360 Magazine

| Amsterdam | 11 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Agent en dader om het leven gekomen bij aanslag Brussel

» Dorp te koop in Spanje: 44 huizen voor €260.000

De Challenger stortte 37 jaar geleden vlak na lancering neer

Voor de kust van Florida heeft een filmploeg resten van de spaceshuttle Challenger gevonden, meldt persbureau Reuters. De spaceshuttle stortte 37 jaar geleden neer en alle zeven bemanningsleden kwamen om bij de ramp. De meeste onderdelen van het ruimteveer werden echter nooit teruggevonden.

De onderdelen van de Challenger werden gevonden door een filmploeg van televisiezender History, die bezig waren met een documentaire over een in 1945 neergestort vliegtuig. Nadat duikers een zes meter lang, door mensen gemaakt object op de zeebodem vonden, werd ruimteorganisatie NASA ingeschakeld voor identificatie. NASA heeft inmiddels bevestigd dat het om de Challenger gaat.

Er werd jarenlang gezocht naar de Challenger, maar van de zeven slachtoffers ontbrak ieder spoor. Het laatste onderdeel dat toebehoorde aan het ruimteveer werd vijfentwintig jaar geleden gevonden. De ramp, die zich al na ruim een minuut voltrok, werd door veel mensen live op televisie gezien, mede omdat er voor het eerst een burger meevloog.

Lees ook:

Recent verschenen