Agent en dader om het leven gekomen bij aanslag Brussel

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 11 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Filmploeg vindt onderdelen spaceshuttle Challenger

» Dorp te koop in Spanje: 44 huizen voor €260.000

De man had zijn plannen eerder op de dag al aangekondigd

Bij een mogelijke terreurdaad in het noorden van Brussel zijn donderdag twee agenten neergestoken. Een van hen overleed ter plekke, schrijft Het Laatste Nieuws. De dader, een man die illegaal in België verbleef, zou bij tijdens zijn daad Allahu Akbar (God is groot) hebben geroepen. Hij werd neergeschoten en overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De man, wiens nationaliteit niet bekend is gemaakt, zou zich eerder op de dag al op een politiebureau hebben gemeld en hebben gezegd dat hij agenten wilde vermoorden. Na verhoord te zijn werd hij vrijgelaten. Een Belgische antiterreureenheid doet inmiddels onderzoek naar de zaak.

Belgische media zeggen dat de man met psychische problemen kampte en na zijn bezoek aan een politiebureau donderdag korte tijd op een ziekenhuisafdeling verbleef voor mensen met psychische problemen. Hij zou daaruit ontsnapt zijn en daarna zijn aanslag hebben gepleegd. Vrijdag geven de Belgische autoriteiten een persconferentie met informatie over de tragische gebeurtenis.

Lees ook:

Recent verschenen