Franse politie pakt leider yogasekte op

© Stinger / AFP

Le Monde

| Parijs | Boris van der Spek | 29 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Bestand tussen Hamas en Israël mogelijk nóg twee dagen verlengd

» Handgeschreven tekst David Bowie voor ruim 100.000 euro geveild

De goeroe wordt verdacht van seksuele uitbuiting

De Franse autoriteiten hebben dinsdag de leider van een multinationale yogasekte gearresteerd. Hij wordt verdacht van het indoctrineren van vrouwelijke volgelingen voor seksuele uitbuiting, meldt Le Monde. Gregorian Bivolaru, de Roemeense goeroe aan het hoofd van de Atman Yoga Federation, werd aangehouden tijdens een massale actie van de politie in Parijs.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Bivolaru wordt gezien als een internationaal bekende yogaleraar en auteur. De Atman-federatie, met hun hoofdkantoor in Engeland, organiseert yogacursussen en yogadocentenopleidingen. Bivolaru wordt beschuldigd van mensenhandel, ontvoering, verkrachting en georganiseerd misbruik van de zwakke toestand van leden van de sekte.

Eerder had Interpol al een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Bivolaru, nadat hij werd gezocht voor grootschalige mensenhandel. Bivolaru werd in zijn geboorteland Roemenië ook al veroordeeld voor de verkrachting van een minderjarige. Hij richtte zijn organisatie op in 1990, die later internationaal uitgroeide tot de Atman Yoga Federation.

Lees ook:

Recent verschenen