Bestand tussen Hamas en Israël mogelijk nog eens twee dagen verlengd

© Hazem Bader / AFP

The Guardian

| Londen | Boris van der Spek | 29 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Handgeschreven tekst David Bowie voor ruim 100,000 euro geveild

» Franse politie pakt leider yogasekte op

De verlenging zou onder dezelfde voorwaarden zijn

Vandaag zullen Hamas en Israël naar verwachting nog meer gijzelaars en gevangenen vrijlaten, nu de laatste dag van het verlengde bestand van zes dagen is ingegaan. Volgens The Guardian gaat dit bestand echter verlengd worden, met nog twee dagen. Die verlenging zou onder dezelfde voorwaarden plaatsvinden.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Israël heeft eerder gezegd dat het huidige bestand verlengd kan worden, zolang Hamas minstens tien Israëlische gijzelaars per dag blijft vrijlaten. Nu Hamas minder vrouwen en kinderen gegijzeld houdt, kan het nodig zijn om na woensdag te onderhandelen over de vrijlating van Israëlische mannen.

Dinsdag liet Hamas en de gelieerde groep Islamitische Jihad twaalf gijzelaars gaan, wat het totaal aantal vrijgelaten gijzelaars sinds het begin van de wapenstilstand op vrijdag op 81 brengt. Het gaat voornamelijk om Israëlische vrouwen en kinderen, samen met buitenlandse burgers. Israël heeft ook alleen vrouwen en kinderen vrijgelaten, drie keer zoveel als er Israëlische gijzelaars zijn vrijgelaten. Zodoende ligt het totale aantal Palestijnen dat onder het bestand is vrijgelaten op 180.

Lees ook:

Recent verschenen