Geen WTA-toernooien meer in China vanwege affaire-Peng Shuai

© Andy Brownbill / AP Photo

360 Magazine

| Amsterdam | 02 december 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

»Tekort aan groene waterstof in de EU belemmert energietransitie

» Amerikaanse apotheken verantwoordelijk gehouden voor opioïdencrisis

WTA schort toernooien in China op

De Women’s Tennis Association heeft al haar toernooien in China opgeschort. ‘Ik zie niet in hoe ik onze atleten kan vragen om daar te spelen als Peng Shuai zich niet vrij mag uitdrukken‘, zei Steve Simon, de voorzitter van de WTA, tegen The Guardian.

Nadat de vijfendertigjarige tennisster Peng Shuai, een Chinese hoogwaardigheidsbekleder in een bericht op het sociale netwerk Weibo had beschuldigd van aanranding, werd er veertien dagen niets meer van haar vernomen. Haar verdwijning heeft tot ver buiten de tenniswereld bezorgdheid gewekt. Een wereldwijde #WhereIsPengShuai-campagne zette de Chinese autoriteiten onder druk. Sedertdien is Shuai opnieuw in het openbaar verschenen en schijnt zij op haar beschuldigingen te zijn teruggekomen.

‘Als de WTA geeft om de #MeToo-beweging en vrouwenrechten, dan moet ze ook laten zien waar ze voor staat’

‘Het zal een grote financiële klap zijn voor de WTA om zich terug te trekken uit China. Maar als de WTA geeft om de #MeToo-beweging en vrouwenrechten, dan moet ze ook laten zien waar ze voor staat’, aldus Mark Thomas, directeur van S2M Consulting, een sportbureau dat gespecialiseerd is in China, in The Guardian.

Lees ook:

Recent verschenen