Steeds meer Japanse bedrijven verkopen hun vastgoed

© Jazael Melgoza / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 01 december 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Vrouw van drugsbaas ‘El Chapo’ veroordeeld tot drie jaar gevangenis in VS

» Italiaans antivax-raadslid verwijst naar Joodse senator met Auschwitz-nummer

Bedrijven doen onroerend goed van de hand vanwege pandemie

Japanse bedrijven die hard zijn getroffen door de pandemie, proberen steeds vaker onroerend goed te verkopen aan buitenlandse investeringsfondsen met diepe zakken die op zoek zijn naar koopjes, schrijft The Japan Times. Het aantal bedrijven dat dit boekjaar overweegt vastgoed te verkopen of dat al deed, kan het hoogste niveau bereiken sinds de kredietcrisis van 2008.

Zesendertig bedrijven die zijn genoteerd aan de beurs van Tokio hebben in de eerste helft van het huidige fiscale jaar, van april tot september, onroerend goed verkocht tegenover zevenentwintig bedrijven vorig jaar in dezelfde periode, volgens Tokyo Shoko Research. Vijftien van deze bedrijven boekten recent een nettoverlies.

De machine-industrie had daarin het grootste aandeel met zeven bedrijven, gevolgd door de dienstensector en de detailhandel met elk vijf en de voedingsindustrie met vier bedrijven. Vorig jaar waren buitenlandse investeerders goed voor een derde deel van alle onroerendgoedtransacties in Japan, vooral omdat de yen zwak staat tegenover de dollar.

Lees ook:

Recent verschenen