Goedkope olie is funest voor het milieu

| 10 juni 2020

Nu er een economische crisis aankomt en de olieprijs laag is, wordt de verleiding om te ‘bezuinigen’ op kostbare groene energie groot. Daarom moeten milieubeschermers hoognodig aandringen op een verhoging van de olieprijs, aldus deze Russische site.

Heel lang geleden had ik een oude Amerikaanse auto, een Pontiac. Die was gigantisch, formaat limousine, met stoelen als canapés en een joekel van een motor, en het koude zweet breekt me uit als ik eraan denk hoeveel die auto verbruikte. Hij was gebouwd in de Verenigde Staten in een tijd dat de olie spotgoedkoop was en ‘bezuinigen op brandstof’ zelfs een beetje komisch klonk. Daarna is de brandstofprijs gestegen en moesten Amerikaanse fabrikanten nadenken over zuiniger modellen. En terwijl ze daarover nadachten, stapten de Amerikaanse consumenten massaal over op Japanse merken, die minder dorstig waren.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid