Griekenland: minstens 32 doden bij treinongeluk

© Leonidas Tzekas / Eurokinissi / Imago

360 Magazine

| Amsterdam | 01 maart 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Disney haalt twee strips over Dagobert Duck uit de verkoop vanwege racisme

» China rolt de rode loper uit voor Loekasjenka

Dodelijke botsing tussen passagierstrein en goederentrein

Een passagierstrein met enkele honderden mensen aan boord is dinsdag even voor middernacht in de buurt van de Griekse stad Larissa in botsing gekomen met een goederentrein. Daarbij zijn ten minste tweeëndertig doden en vijfentachtig gewonden gevallen. ‘Verschillende wagons ontspoorden en minstens drie ervan vlogen na de botsing in brand’, meldde de Engelstalige editie van Kathimerini. De redenen voor de botsing zijn nog onbekend.

‘Twee spoorwegbeambten zijn ondervraagd, maar niet gearresteerd’, aldus het Griekse dagblad. De passagierstrein, die ongeveer driehonderdvijftig mensen vervoerde, reed van Athene naar Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland. Ongeveer honderdvijftig brandweerlieden en veertig ambulances werden gemobiliseerd.

‘De reddingswerkers, uitgerust met koplampen, werkten in dichte rook en trokken stukken verwrongen metaal van de wagons om naar opgesloten mensen te zoeken’, schrijft Kathmerini. ‘Verschillende overledenen werden gevonden in het restaurantgedeelte aan de voorkant van de passagierstrein.’

Lees ook:

Recent verschenen