China rolt de rode loper uit voor Loekasjenka

© Maxim Goetsjek / BELTA / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 01 maart 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Disney haalt twee strips over Dagobert Duck uit de verkoop vanwege racisme

» Griekenland: minstens 32 doden bij treinongeluk

Loekasjenka brengt driedaagsbezoek aan China

De Belarussische president Aljaksandr Loekasjenka is dinsdag in Beijing aangekomen voor een driedaags officieel bezoek. Het bezoek van de ‘belangrijkste bondgenoot’ van Vladimir Poetin vindt plaats ‘op een moment dat de spanningen tussen de Verenigde Staten en China zijn toegenomen’, aldus CNN.

De Verenigde Staten vrezen dat Beijing Moskou steunt in de oorlog tegen Oekraïne door Rusland van wapens te voorzien. De Amerikaanse zender wijst er ook op dat Belarus onderworpen is aan ‘westerse sancties’ omdat het Poetin heeft toegestaan zijn grondgebied te gebruiken voor zijn offensief tegen Oekraïne.

Loekasjenka zal tot donderdag in China blijven en een ontmoeting hebben met de Chinese leider Xi Jinping om een reeks kwesties te bespreken, van handel en investeringen tot ‘acute internationale uitdagingen’, meldde het Belarussische staatspersbureau Belta. De Belarussische president had vorige week woensdag een ontmoeting met de vertrekkende Chinese premier Li Keqiang en sprak zijn intentie uit om de betrekkingen tussen Belarus en China te ‘intensiveren’, aldus een bericht van de Belarussische regering.

Lees ook:

Recent verschenen
Untitled design 1

De beste non-fictie van juni

360 Magazine | Amsterdam
Rebels copy

Agenda

360 Magazine | Amsterdam
richard gad 1 baby reindeer 6617fce47e58e

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam