Heb je de overheid wel nodig?

The Atlantic

| Boston | David R. Wheeler | 25 augustus 2015

De Amerikaan Scott Santens wacht een overheidsinitiatief over het basisinkomen niet af, maar probeert via crowdfunding in zijn levensonderhoud te voorzien.

Scott Santens denkt de laatste tijd veel aan vis. En dan vooral aan het aforisme: ‘Als je iemand een vis geeft, heeft hij voor een dag te eten. Als je iemand leert vissen, heeft hij zijn hele leven te eten.’ Wat Santens wil weten is het volgende: ‘Als je een robot bouwt die kan vissen, verhongeren alle mensen dan, of hebben alle mensen dan te eten?’ Santens is 37 en een van de leiders van de beweging voor een basisinkomen, een wereldwijd netwerk van duizenden voorstanders (alleen al 26.000 op de Amerikaanse nieuwssite Reddit) die vinden dat regeringen elke burger een maandelijkse toelage moeten geven die groot genoeg is om hun basisbehoeften te dekken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid