Hoe de favela me leerde schrijven

| Geovani Martins | 07 september 2018

Geovani Martins (27) schreef een verhalenbundel over de sloppenwijken van Rio waar hij opgroeide. Het boek is een sensatie in binnen- en buitenland.

Ik ben geboren in Bangu, in [het arme] oosten van Rio de Janeiro, 
op 18 juli 1991. In 2004, toen ik 13 jaar was, verhuisde ik samen met mijn moeder en broertjes naar [het rijkere] zuiden van de stad. Ik noem deze plekken en data omdat de dertien verhalen uit mijn eerste verhalenbundel het gevolg zijn van de grote indruk die 
die verhuizing op mij maakte.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid