Iedereen in hetzelfde schuitje

| Bernd Dörries | 03 april 2019

Journalist Bernd Dörries zakte in zeven dagen en zes nachten de Congo af aan boord van vrachtschip Natasha Belle. Het werd een reis door zijn ‘eigen gevoelshuishouding’. De enorme euforie bij zonsopkomst boven de nog mistige rivier. En die ongelooflijke verveling.

Nergens over vallen. Niet arrogant zijn. 
Niet aan andermans vrouwen komen. Dat zijn de drie gouden regels die je aan boord in acht moet nemen, zegt de bootsman van de 
Nathasha Belle. Intussen worden om hem heen motorfietsen, zakken mais, kippen en stukken rauw vlees aan boord gebracht. Hij brengt me naar een hut op het bovenste dek. U hebt geluk, zegt hij, we varen morgenochtend al af. De ‘hut’ is een rommelhok met een gammel bureautje. ‘We maken het piekfijn voor u in orde,’ zegt de bootsman. Een week nergens over vallen, niet arrogant zijn en me niet met de vrouwen van andere passagiers inlaten. Dat moet lukken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid