In de clinch

| Kitsepile Nyathi | 28 november 2019

Eerst was er de controverse over zijn laatste rustplaats; nu liggen de nabestaanden van Mugabe, de voormalig president van Zimbabwe, in de clinch met de regering van Emmerson Mnangagwa. Dit keer is het onroerend goed van de familie inzet van een persoonlijke vendetta.

De fluwelen handschoenen zijn opgeborgen. Grace Mugabe – ooit een excentrieke en onaantastbare figuur in de Zimbabwaanse politiek – ligt in de clinch met de regering van president Emmerson Mnangagwa en regeringspartij Zanu-PF over familiebezittingen. Overheidsfunctionarissen hebben onlangs geïnteresseerde partijen opgeroepen zich te melden voor mijnbouwactiviteiten op de vier landgoederen die in het bezit zijn van de familie van wijlen Robert Mugabe en waarvan wordt aangenomen dat er een flinke hoeveelheid goud in de grond zit.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid