Indringers maakten grote winst door fout op NFT-veilingsite

Screenshot © opensea.io / Bored Ape Yacht Club

360 Magazine

| Amsterdam | 31 januari 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Meer dan 10 miljard coronavaccins wereldwijd toegediend

»Thailand zucht onder stijgende voedselprijzen

NFT’s voor oude prijzen

Door een fout op OpenSea, een van de grootste marktplaatsen voor NFT’s, de digitale activa die middels blockchain het eigendom van virtuele of fysieke items vertegenwoordigen, konden indringers met grote kortingen enkele NFT’s aankopen, die ze vervolgens met enorme winsten doorverkochten. De fout, die op oudjaarsdag werd ontdekt, stelde de aanvallers in staat om de NFT’s te kopen tegen oudere, lagere prijzen, bericht CoinDesk.

Zo stond een NFT uit de populaire collectie Bored Ape Yacht Club vermeld voor 23 ether (de cryptomunteenheid van Ethereum, zo’n 76.000 euro), de prijs in juli 2021, en werd deze doorverkocht voor 135 ether (ongeveer 445.000 euro). Blockchainanalysebedrijf Elliptic berichtte dat een andere aanvaller, jpegdegenlove genaamd, in totaal 133.000 dollar, circa 118.000 euro, betaalde voor zeven NFT’s, die vervolgens kort daarna werden doorverkocht voor 934.000 dollar (828.000 euro) in ether.

Elliptic schat de marktwaarde van de getroffen NFT’s op meer dan 1 miljoen dollar. Overigens vergoedde jpegdegenlove twee slachtoffers van de diefstal gedeeltelijk door ze in totaal 75.000 dollar terug te sturen, aldus Elliptic.

Lees ook:

Recent verschenen