IS brengt beelden van bloederige aanslag Moskou uit

© Mikhail Metzel / Sputnik

The Moscow Times

| Moskou | Boris van der Spek | 25 maart 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Ierse regeringpartij schuift Simon Harris naar voren als nieuwe premier

» Honderden ontvoerde kinderen in Nigeria weer vrijgelaten

De terreurgroep eiste snel verantwoordelijkheid voor de aanslag op

Islamitische Staat heeft nieuwe video’s vrijgegeven van de aanslag op de concertzaal Crocus City in Moskou, waarbij zeker 137 mensen omkwamen. Dat meldt The Moscow Times. Met de beelden lijkt de terreurgroep te willen bevestigen dat zij achter de aanslag zitten, terwijl Rusland probeert Oekraïne de schuld te geven.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De terreuraanslag in Moskou van vrijdag is de dodelijkste aanslag op Europese bodem die door IS is opgeëist en de dodelijkste aanslag in Rusland sinds de belegering van een school in 2004. Op de video’s, die werden gepubliceerd door het IS-nieuwsagentschap Amaq, is te zien hoe de schutters zichzelf filmden terwijl ze op concertgangers schoten.

Rusland hield gisteren een landelijke dag van rouw. Russische autoriteiten hebben gezegd dat ze verwachten dat het dodental nog zal stijgen, aangezien ten minste tien slachtoffers nog in kritieke toestand verkeren. Lokale hulpverleners zijn nog steeds op zoek naar gewonden of doden in het zwaar beschadigde concertgebouw. Duizenden mensen brachten dit weekend bloemen naar het stadhuis van Crocus buiten Moskou.

Recent verschenen