Japan opent na meer dan twee jaar grens voor toeristen

© Hakan Nural / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 13 juni 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Thailand legaliseert cannabis onder voorwaarden

» Israëlische ngo klaagt eigen land aan bij Internationaal Strafhof

Toeristen mogen alleen onder begeleiding reizen

Voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie opende Japan vrijdag officieel zijn grenzen voor toeristen, schrijft Nikkei Asian Review. Toch blijven de toeristen weg, zo meldt onder andere JTB, het grootste reisbureau van Japan. Toeristen moeten vooralsnog in groepen en onder begeleiding van een reisleider reizen, en de reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor het naleven van maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes en het desinfecteren van handen.

Japan was al eerder begonnen met het versoepelen van de grenscontroles, waardoor niet-toeristen zoals zakenlui en uitwisselingsstudenten vanaf maart het land mochten inreizen. Vanaf 1 juni verdubbelde het de dagelijkse limiet van mensen die het land binnenkomen tot 20.000 en werden quarantaineregels en regels voor testen versoepeld.

In 2019 bezocht een recordaantal van 31,9 miljoen mensen Japan

Het land openstellen voor toeristen is een moeilijke evenwichtsoefening voor premier Fumio Kishida, wiens regerende Liberaal-Democratische Partij in juli zich opmaakt voor de verkiezingen voor het Hogerhuis. Zijn harde standpunt over grenscontroles was populair bij het grote publiek in Japan, en zijn populariteit steeg toen hij in november de grensversoepelingen terugdraaide vanwege de opkomende omikronvariant. Nu de rest van de wereld haar grenzen openstelt, neemt de internationale druk op Kishida toe om de maatregelen verder te versoepelen.

Voor de pandemie werd Japan steeds populairder als toeristische reisbestemming. In 2019 bezocht een recordaantal van 31,9 miljoen mensen het land.

Lees ook:

Recent verschenen