Joe Biden stelt luchtbrug in om babymelkcrisis op te lossen

© Lucy Wolski / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 19 mei 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Amerikaanse ambassade in Kyiv weer geopend

» EU presenteert groen energieplan als alternatief voor Russische olie en gas

Tekort babymelk raakt vooral arme gezinnen

Onder druk van de grote babymelkschaarste in het land heeft de Amerikaanse president woensdag een nieuw actieplan aangekondigd onder de naam Operation Fly Formula, meldt The Wall Street Journal. Hiermee kunnen commerciële luchtvaartmaatschappijen worden gemobiliseerd om zuigelingenvoeding in andere landen op te halen.

De regering-Biden wil ook gebruikmaken van de Defense Production Act, een wet die is overgeërfd van de Koreaanse oorlog, om de producenten te verplichten hun ingrediënten bij voorrang te leveren aan de Amerikaanse fabrikanten van zuigelingenmelk.

Begin mei was in 43 procent van de winkels die normaal babyvoeding verkopen, het product niet op voorraad, volgens Datasembly, een bedrijf dat productgegevens levert. De crisis treft armere gezinnen onevenredig hard. Bijna de helft van de babyvoeding in de VS wordt gekocht in het kader van een ondersteuningsprogramma dat bedoeld is om gezinnen met een laag inkomen te helpen. Nu deze producten niet geleverd konden worden, moeten gezinnen naarstig op zoek naar alternatieven, schrijft The Guardian.

Lees ook:

Recent verschenen