Koos de Class War-fuckparade een verkeerd doelwit?

| 08 oktober 2015

Het verzet tegen opwaardering van buurten – Engelse vakterm: gentrification – 
groeit. In Londen werd eind september een cornflakescafé bestookt omdat daar een bakje ‘shooty shooty bang bang’ (chocoladeflakes in witte, biologische chocolademelk) zes euro kost. Ook in Amsterdam vinden regelmatig protesten plaats tegen de ‘veryupping’ van de stad.

Nee

Een wereld zonder ongelijkheid wensen, alla, maar moet dan ook meteen elk gevoel voor proportie uit het oog worden verloren? Onrechtvaardigheid is overal, bij ons en in het 
buitenland, maar tegelijk hebben mensen meer ruimte dan ooit om hun ongenoegen kenbaar te maken en veranderingen af te dwingen. Om die reden is de aanval op het Cereal Killer-café van dit weekend, waarbij bezittingen werden vernield en de medewerkers de stuipen op het lijf gejaagd, frustrerend, beschamend en ronduit dom. Het is een cafeetje waar je voor een paar pond een bakje muesli kunt krijgen; je kunt het negeren of er kind aan huis aan worden, al naar gelang hoe je je cornflakes graag eet. Het is een zaak waar je al vanaf 2,50 pond [3,50 euro] iets te eten kunt krijgen, maar onze ‘anti-gentrificatievandalen’ meenden deze kleine middenstander op de korrel te moeten nemen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid