Laat vrouwen autorijden!

| Akram Khoja | 10 juni 2016

Het is 2016, en nog steeds mogen vrouwen in Saoedi-Arabië geen auto besturen. Daarmee maakt het land zich tot de risee van de wereld, schrijft een journalist uit Riyad.

De vraag die de Saoedische gemoederen het meeste bezighoudt is het rijverbod voor vrouwen. Twee vrouwelijke leden van Majlis Al-Shura, een door de koning benoemde beleidsraad van notabelen, hoefden het onderwerp maar aan te kaarten of de discussie op de Saoedische sociale netwerken barstte weer los.

Het is een oude discussie. De argumenten van degenen die het verbod willen handhaven kennen we uit ons hoofd. Maar we leven in 2016, in een wereld waar vrouwen ondanks de obstakels die de samenleving hun in de weg legt op alle terreinen vertegenwoordigd zijn, of het nu gaat om wetenschap, economie, politiek, sport of media. Ik begrijp niet waarom dit nog steeds geen uitgemaakte zaak is.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid