Letse cryptofraudeur opgepakt

© Guardia Civil

360 Magazine

| Amsterdam | 30 november 2021

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

»Xiomara Castro: De revanche van links in Honduras

»India arresteert mensenrechtenactivist uit Kasjmir

Nieuwe virtuele valuta bleek oplichting

Een fraudeur die zijn slachtoffers voor ruim een half miljoen euro in cryptovaluta zou hebben opgelicht, is gearresteerd in Letland na speurwerk van de Spaanse politie, bericht The Guardian. De Letse man leidde een luxeleven aan de Costa del Sol, verbleef in exclusieve hotels en villa’s, at in dure restaurants en kocht dure kleren.

Ruim duizend mensen zouden het slachtoffer zijn geworden van zijn zwendel

Volgens de Guardia Civil is de man, die sinds 2015 door Interpol werd gezocht, ‘een van de grootste cryptovaluta-oplichters in Spanje’. Ruim duizend mensen zouden het slachtoffer zijn geworden van zijn zwendel. Via agressieve publiciteitscampagnes op Twitter, Telegram en een eigen webpagina beloofde de man commissies aan investeerders in een nieuwe virtuele valuta die bekend staat als Hodlife.

Eind juni ontdekten de investeerders echter dat hun geld was verdwenen en dat ze waren opgelicht. Na onderzoek wist de Guardia Civil hun e-portemonnees te koppelen aan de negentwintigjarige man die sinds 2020 lange tijd doorbracht in een van de meest exclusieve gebieden van de Costa del Sol.

Lees ook:

Recent verschenen