Matteo Salvini is terug...

L'Espresso

| Rome | Marco Damilano | 14 november 2019

De rechts-nationalistische Lega-leider Matteo Salvini mag dan zijn regeringsmacht zijn kwijtgeraakt, in de regio Umbrië werd zijn eerste electorale test een triomf. Centrum-rechts heeft zich voltallig achter zijn leiderschap geschaard. L’Espresso voorspelde het al.

Mateo Salvini is terug. Als winnaar, afgelopen zondag in Umbrië, maar dat was te voorzien. Hij is terug om de politiek op te schudden, met een kracht die niet alleen numeriek is. In het verre 2005 had [politiek socioloog] Francesco Ramella in zijn studie Cuore rosso? al geopperd dat de van oudsher communistische regio’s in Midden-Italië hun heil weleens elders zouden kunnen gaan zoeken. Op de verkiezingskaart van Umbrië is te zien dat er inmiddels sprake is van een structurele overgang van rood naar groen. De Lega is bij de verkiezingen van 27 oktober in 90 procent van de gemeenten als grootste uit de bus gekomen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid