Mediatycoon lapt maatregelen aan z’n laars

Ondanks de escalerende coronacrisis in Mexico, verzet zakenman Ricardo Salinas zich openlijk tegen de sluiting van zijn bedrijven. Dat kan niet, vindt hij. ‘Het leven moet doorgaan.’

Luttele uren nadat de Mexicaanse regering maatregelen in verband met het coronavirus had afgekondigd, circuleerde er een bericht onder de 70.000 werknemers van de machtige Grupo Salinas, een conglomeraat van financiële en commerciële ondernemingen, communicatiemedia, verzekeringsmaatschappijen en energiecentrales. ‘Nu, meer dan ooit, heeft Mexico ons nodig,’ luidde het bericht. Het was een directief van Ricardo Benjamín Salinas Pliego aan zijn werknemers om door te gaan met hun werk. Van alle ondernemers die op het hoogtepunt van de pandemie opriepen geen gehoor te geven aan de richtlijnen van de regering was Salinas de meest hechte bondgenoot van president López Obrador.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid