Meerdere landen eisen coronatest voor reizigers uit China

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 29 december 2022

» Tientallen doden door noodweer op Filipijnen

» Geweld tussen etnische groepen in Zuid-Soedan laait op

In China is sprake van een enorme golf van coronabesmettingen

Meerdere landen zijn weer begonnen met het invoeren van verplichte coronatests voor reizigers die vanuit China komen. Onder meer de Verenigde Staten, India, Japan en Italië hebben de coronamaatregelen ingevoerd, schrijft The Washington Post. In China sprake van een overweldigende golf coronabesmettingen nadat een zeer streng anticoronabeleid werd losgelaten.

Naast een algemene verspreiding van het coronavirus vrezen veel landen voor nieuwe varianten van het coronavirus die mogelijk in omloop zijn. Italië, de VS en Japan gaan specifiek kijken naar deze nieuwe varianten. Japan heeft daarnaast quarantaineverplichtingen afgekondigd voor mensen die met een coronabesmetting uit China komen.

Na een maandenlang zeer restrictief coronabeleid, liet de Chinese regering afgelopen maand meerdere maatregelen in een keer varen na zeldzaam protest van burgers. De aantallen coronabesmettingen en coronagerelateerde doden liepen vervolgens rap op. Experts waarschuwden al dat als de regering niet ingrijpt er een miljoen Chinese coronadoden kunnen vallen.

Lees ook:

Recent verschenen
LH 822 cast 5 Fukuoka Rita Boogaart

Agenda

Meerdere landen eisen coronatest voor reizigers uit China
till TILL 02635 R rgb scaled 1

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam
TIJDELIJKE AANBIEDING
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15
bo pc
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15! Ja, ik steun 360