Mijn avonturen met Oliver Sacks in Amsterdam. ‘We werden overal nagewezen’

The New York Review of Books

| New York | Lowell Handler | 04 september 2019

Lowell Handler schreef jaren na de dood van zijn vriend de wereldberoemde neuroloog Oliver Sacks een artikel in de NYRB over hun belevenissen in Amsterdam, waar zij samen de duistere kanten van de stad onderzochten.

‘L-L-Lowell. De Engelsen zijn het product van een veel te keurige opvoeding,’ zei Oliver Sacks, neuroloog en schrijver, in december 1987. Het was mijn eerste reis naar het buitenland. Ik was begin dertig, Oliver halverwege de vijftig en ik werkte als zijn fotograaf.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid