Mijn ‘mysterieuze verdwijning’

| Wen Tao | 18 april 2016

Eerst verdween Jia Jia, daarna was zijn oud-collega Wen Tao onvindbaar. Op het Chinese equivalent van WhatsApp doet hij verslag van de drie maanden dat hij zonder enige uitleg werd vastgehouden.

Op 23 april 2011 werd ik rond twaalf uur ’s middags in Beijing op straat overvallen door een stel kleerkasten die me in een grote Buick MPV duwden en een bivakmuts zonder gaten voor ogen of neus over mijn hoofd trokken. Eerst werd ik flink mishandeld, vervolgens in een kamertje gegooid waarvan het raam schuilging achter dikke gordijnen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid