Mogen transgenderleerlingen zelf wc kiezen?

Aan het begin van dit schooljaar is in Portugal een nieuwe wet in werking gesteld die leerlingen zelf de vrijheid geeft te kiezen welk toilet ze willen gebruiken en welk uniform ze willen dragen, in lijn met hun genderidentiteit. De ‘toilettenoorlog’ heeft Portugal tot op het bot verdeeld.

JA

Ik heb zo half en half de polemiek gevolgd over de nieuwe wettelijke maatregelen om kinderen en jongeren op school zelf hun geslachtelijke identiteit en seksuele voorkeuren te laten kiezen en uit te dragen. De discussie gaat steeds meer over één detail: transgenderleerlingen mogen voortaan zelf kiezen naar welke wc ze gaan. Weinig verrassend zijn sociale media hier met hun karakteristieke lichtzinnigheid en oppervlakkigheid bovenop gesprongen. Radicale opinies vóór of tegen de wet overheersen het debat en de nuance is ver te zoeken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid