Natuur en bouwsector moeten bondgenoten worden

| Gerhard Matzig | 30 september 2020

Wereldwijd verbruiken steden en de bouwsector te veel energie. Groene megaprojecten in steden als New York, Singapore of Abu Dhabi proberen daar verandering in te brengen. Waarom wordt er bijvoorbeeld niet veel meer met leem gebouwd? Er zijn wel degelijk milieuvriendelijke en revolutionaire oplossingen.

De zonnebloem is zo hoog als een huis. Achttien meter. En de zonnebloem is ook echt een huis, een groot, draaibaar zonnehuis. Het bestaat uit staal, glas, hout en beton, uit bedden, boeken en schilderijen. Maar het is vooral gebouwd van een flinke portie hoop. Het huis heeft een eigenaardige, ronde plattegrond, cilindrisch, zoals de steel van een zonnebloem, de kamers winden zich in een spiraal rond de houten kern. Aan de buitenkant ziet het er met al het metaal nogal technisch uit, als een machine, van binnen is het een lichte, comfortabele, houten leefruimte.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid