Oekraïne zou posities hebben veroverd in Bachmoet

© Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency

BBC

| Londen | Boris van der Spek | 12 mei 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Akkoord in Soedan over toelaten humanitaire hulp

» Hooggerechtshof Pakistan: Imran Khan moet vrijgelaten worden

Bloggers melden dat Oekraïne vooruitgang boekt in de stad

Pro-Russische militaire bloggers melden deze week dat het Oekraïense leger aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt in de strijd om de stad Bachmoet, bericht de BBC. De baas van huurlingenleger Wagner Jevgeni Prigozjin meldt ook dat Russische militairen hun posities in de stad hebben verlaten. Het Russische ministerie van Defensie ontkent alle geruchten.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Door de berichten over terreinwinst vragen experts zich af of het langverwachte tegenoffensief van Oekraïne is begonnen, maar dat ontkent de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. ‘We moeten wachten. We hebben nog wat meer tijd nodig,’ zei hij in een interview. Volgens Russische bloggers zijn Oekraïense strijdkrachten echter al begonnen met een offensief, onder meer bij de stad Charkiv.

Al enkele maanden wordt er vanuit het Westen uitgekeken naar het tegenoffensief van Oekraïne. Het land zou onder meer de Krim en de oblasten Donetsk en Loehansk willen heroveren op de Russen. Oekraïne zegt nog niet genoeg wapens te hebben voor een overtuigende tegenaanval en vraagt bondgenoten al langere tijd om straaljagers

Lees ook:

Recent verschenen