Onderzoek naar president Biden na vondst documenten

© Kyle Mazza / Anadolu Agency

360 Magazine

| Amsterdam | 13 januari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Grote hoeveelheid zeldzame aardmetalen gevonden in Zweden

» Inflatie in Argentinië op hoogste punt in dertig jaar

Biden had vertrouwelijke documenten in garage liggen

De Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland heeft een onderzoek ingesteld naar de vertrouwelijke staatsdocumenten die de afgelopen dagen in de privéwoning van president Joe Biden in Delaware werden gevonden, schrijft The Washington Post. Er is een speciaal aanklager op de zaak gezet, waardoor voor het eerst in de geschiedenis zowel een zittend- als een oud-president door een speciaal aanklager wordt onderzocht.

Het zou gaan om enkele vertrouwelijke documenten die onder meer in de garage van Biden lagen opgeslagen. Ze werden aangetroffen door de advocaten van de Amerikaanse president, die onmiddellijk het Nationaal Archief waarschuwden, waar regeringsstukken officieel worden bewaard. Biden zelf zegt niet te weten hoe de documenten daar terecht zijn gekomen en zegt mee te werken met het onderzoek.

Voor de Republikeinse Partij, die sinds dit jaar de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden hebben, is de vondst van de regeringsstukken koren op de molen. Zij zeggen dat het ministerie van Justitie Democraten anders behandelt en willen een onderzoekscommissie instellen die kijkt in hoeverre Biden de wet heeft overtreden.

Lees ook:

Recent verschenen