Onrust in Berlijn om mogelijke loslopende leeuwin

© EPA

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Twintig jaar geëist tegen Russische oppositieleider Navalny

» Google ontwikkelt AI-tool die zelf nieuwsverhalen schrijft

De leeuwin zou een wild zwijn hebben doodgebeten

In en rond Berlijn is een grootschalige zoekactie op touw gezet naar een vermoedelijk ontsnapte leeuwin. Dat schrijft Frankfürter Allgemeine Zeitung. De Duitse politie zoekt met onder meer drones, pantservoertuigen en helikopters naar het roofdier, dat in de buurt van de hoofdstad rondloopt en mogelijk gevaarlijk is voor mensen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De leeuwin werd woensdagnacht gefilmd door een voorbijganger en er zijn berichten dat het dier een wild zwijn heeft doodgebeten, wat erop kan duiden dat het dier hongerig is. Autoriteiten pogen de leeuwin op diervriendelijke manier te vangen en naar een opvang in een ander land te brengen. Bewoners wordt intussen gevraagd binnen te blijven en hun huisdieren niet uit te laten.

Het houden van leeuwen is niet geheel illegaal in Duitsland, waardoor vermoedens bestaan dat het dier mogelijk is ontsnapt uit particulier gevangenschap. In Brandenburg, de deelstaat die grenst aan Berlijn, mogen mensen bijvoorbeeld leeuwenwelpjes houden. Circussen en dierentuinen hebben al aangegeven geen leeuwin te missen. Autoriteiten gaan er voorlopig vanuit dat de leeuwin zich niet in de stad Berlijn bevindt, maar daarbuiten.

Lees ook:

Recent verschenen