Ook Trump meldt zich bij de gevangenis in Georgia

© Christian Monterrosa / AFP

CNN

| Atlanta | Boris van der Spek | 25 augustus 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Griekenland kampt met ‘grootste natuurbranden ooit in Europa’

» Poetin bevestigt dood Prigozjin, condoleert familie

Eerder gaf zijn advocaat Rudy Giuliani zich aan bij de instelling

Donald Trump meldde zich donderdagnacht Nederlandse tijd bij de gevangenis van Atlanta in Georgia. Dat bericht CNN. Eerder deed onder anderen zijn advocaat Rudy Giuliani hetzelfde. De voormalig president, die direct daarna op borgtocht vrijkwam, sprak kort de verzamelde journalisten toe voordat hij in zijn vliegtuig stapte om terug te keren naar New Jersey. Trump beschreef de strafzaak tegen hem als ‘een karikatuur van rechtvaardigheid’. ’Ik heb niets verkeerd gedaan.’

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Trump wordt in Georgia vervolgd op meerdere punten omdat hij zou hebben geprobeerd om de verkiezingsresultaten van 2020 ongedaan te maken. Hij zou deel hebben uitgemaakt van een criminele samenzwering, die de democratie van de Verenigde Staten in gevaar zou hebben gebracht.

Bij eerdere strafzaken elders in de Verenigde Staten vonden autoriteiten het niet nodig een arrestatiebevel uit te vaardigen. In Georgia zijn strafrechtelijke wetten anders, waardoor Trump wel naar de gevangenis moest komen en er ook een mugshot van de oud-president genomen werd. Eerder werden alleen vingerafdrukken afgenomen.

Lees ook:

Recent verschenen